Ons bedrijf is opgericht in 1997 als een glas in lood atelier, gespecialiseerd in de renovatie en de restauratie van historische vensters en het ontwerp en vervaardiging van nieuwe projecten.
Enkele jaren later zijn we ook begonnen met verschillende vormen van de beeldende kunst, ook niet gerelateerd aan het glas in lood. Vandaag functioneert onze studio als een familie project van kunstenaarspaar Patrycja en Pawel in Tilburg, Noord Brabant gevestigd.
De rollen in onze studio zijn precies verdeeld – Pawel een brandschilder en glas in lood expert, vele jaren grondig gestudeerd om zijn klassieke brandschildertechniek op het glas te ontwikkelen en leerde moderne methoden van glaskunst en ambachtelijke technieken bij verschillende Europese glas studios. Een van de weinige specialisten bekwaamd in de Amsterdamse School lampen restauratie.
Patrycja - afgestudeerde kunstenares van het Beeldende Kunst instituut van het Universiteit in Zielona Gora, vooral bezig met het olieverf schilderen, aquarel en ontwerpen van het glas in lood. Ze heeft ook veel bijdragen aan de vervaardiging van glas in lood ramen en tiffany lampen. Onze projecten zijn in kerken, instituties en bij particuliere klanten in Nederland, Polen, Duitsland, Ierland en Frankrijk. Ons bedrijf is gespecialiseerd in warme glastechnieken als fusing, paté de verre, slumpen en gebogen glas. Op aanvrag leveren wij glas in lood panelen ingebouwd in dubbel glas isolatie ruit. Neem een rondleiding in de galerie om ons werk te bekijken en te beoordelen.
Misschien houdt niet iedereen van alles, maar... er bestaan mensen die hiervoor hebben betaald ;)