Welkom bij Kielman Glas-in-Lood, opgericht in 1997 als een toonaangevend glas-in-loodatelier. Wij zijn gespecialiseerd in de renovatie en restauratie van historische vensters, evenals het ontwerp en de vervaardiging van nieuwe projecten.

Enkele jaren later breidden we onze expertise uit naar diverse vormen van beeldende kunst, niet alleen beperkt tot glas-in-lood. Vandaag fungeert onze studio als een familieproject, geleid door het kunstenaarsduo Patrycja en Pawel, gevestigd in Tilburg, Noord-Brabant.

In onze studio vervullen Patrycja en Pawel gespecialiseerde rollen. Pawel, een ervaren brandschilder en glas-in-loodexpert, heeft uitgebreide studie verricht naar klassieke brandschildertechnieken en moderne glaskunst en ambachtelijke technieken in diverse Europese glasstudio's. Hij is een van de weinige specialisten in de restauratie van Amsterdamse School lampen.

Patrycja, afgestudeerd aan het Beeldende Kunst Instituut van de Universiteit in Zielona Gora, is gespecialiseerd in olieverfschilderen, aquarel en glas-in-loodontwerpen. Ze heeft bijgedragen aan de vervaardiging van glas-in-loodramen en tiffanylampen.

Onze projecten zijn in kerken, instituties en bij particuliere klanten te vinden in Nederland, Polen, Duitsland, Ierland en Frankrijk.

Wij zijn gespecialiseerd in warme glastechnieken zoals fusing, paté de verre, slumpen en gebogen glas. Op verzoek leveren wij glas-in-loodpanelen geïntegreerd in dubbel glas isolatieruiten. Neem een virtuele rondleiding in onze galerie om ons werk te bekijken en te beoordelen.

Misschien is niet iedereen fan van alles, maar... er zijn mensen die hiervoor hebben betaald ;)


Zie reviews van onze klanten!