Ons bedrijf is opgericht in 1997 als een glas in lood atelier, gespecialiseerd in de renovatie en de restauratie van historische vensters en het ontwerp en de vervaardiging van nieuwe projecten.

Enkele jaren later zijn we ook begonnen met verschillende vormen van de beeldende kunst, ook niet alleen gerelateerd aan het glas in lood. Vandaag functioneert onze studio als een familieproject van kunstenaarsduo Patrycja en Pawel, gevestigd in Tilburg, Noord-Brabant.

De rollen in onze studio zijn precies verdeeld – Pawel, een brandschilder en glas in lood expert, heeft vele jaren grondig gestudeerd om zijn klassieke brandschildertechniek op het glas te ontwikkelen en heeft moderne methoden van glaskunst en ambachtelijke technieken geleerd bij verschillende Europese glas studios. Een van de weinige specialisten bekwaamd in de Amsterdamse School lampen restauratie.

Patrycja is afgestudeerd aan het Beeldende Kunst Instituut van de Universiteit in Zielona Gora, vooral bezig met het olieverf schilderen, aquarel en ontwerpen van het glas in lood. Ze heeft ook veel bijdragen aan de vervaardiging van glas in lood ramen en tiffany lampen. Onze projecten zijn in kerken, instituties en bij particuliere klanten te vinden in Nederland, Polen, Duitsland, Ierland en Frankrijk.

Ons bedrijf is gespecialiseerd in warme glastechnieken als fusing, paté de verre, slumpen en gebogen glas. Op aanvraag leveren wij glas in lood panelen ingebouwd in dubbel glas isolatie ruit. Neem een rondleiding in de galerie om ons werk te bekijken en te beoordelen.

Misschien houdt niet iedereen van alles, maar... er bestaan mensen die hiervoor hebben betaald ;)